Cacao

cacao ceremonies

De Mexicaanse Cacao Ceremonie is een diepgaand, magisch en eeuwenoud ritueel om je te verbinden met jezelf en anderen, je kracht, creativiteit en innerlijke wijsheid. Het wordt al eeuwenlang gedaan en stamt af van de Mayas en de Azteken. De cacao opent je hart en is een manier om dichter bij jezelf en elkaar te komen.

De Cacao

Tijdens de ceremonie drinken we ceremoniële cacao die we speciaal uit Mexico halen.

Deze ceremoniële cacao bevat een hoge concentratie van plantensterolen, antioxidanten, magnesium en andere voedingsstoffen die je lichaam voeden, je geest kalmeren en natuurlijke endorfines vrij geven in je lichaam. Het effect is mild en geen drugs, het is beter te vergelijken met een sterke kop koffie.

Onze cacao ceremonies

Gebaseerd op de bijzondere ceremonies die wij in Mexico hebben mogen meemaken, kun je bij ons meedoen aan dit mooie Mexicaanse ritueel. Tijdens de ceremonie openen we met elkaar een cirkel van verbinding, rust en eigenheid. Elke ceremonie heeft een thema en een link met de energie van de maan. 

Wat kun je verwachten?

  • We beginnen met een korte introductie van de cacao ceremonie en zorgen er samen voor dat we een fijne sfeer creëren. We leggen uit wat we gaan doen, wat de werking van de cacao is en lichten het thema toe. Hier zullen we ook ruimte scheppen voor iedereen om een intentie te zetten. 
  • Vervolgens zullen we met behulp van een fijne geleide meditatie wat dieper in onszelf keren om ons lichaam en geest klaar te maken voor de cacao.
  • Hierna start het cacao ritueel; de cacao wordt gedeeld en gedronken in stilte. Onder begeleiding van prachtige muziek, afgestemd op het thema, nodigen we je uit om van de cacao te genieten en tot jezelf te komen.
  • Na het cacao drinken en ervaren is er ruimte om te delen wat goed voelt, we gaan met elkaar in gesprek of genieten samen van de stilte.
  • We sluiten af met een moment voor jezelf en voor wie wil is er ruimte om te journalen of nog wat na te praten. 

Beschikbare cacao ceremonies

Zaterdag 2 december
14.30 - 16.30

Vrouwen ceremonie

Thema:
Volle maan
& Omarmen

Donderdag 29 december
19.00 - 21.00Thema:
Volle maan
& Loslaten

Januari
Datum & tijd tbc